Deel dit artikel
-

Betere garanties bij American Express

Blue, de nieuwe creditcard van American Express , is gekoppeld aan een verbeterde garantie-regeling.

American Express heeft een 'Fraud Protection Guarantee'. De klant wordt niet meer verantwoordelijk wordt gehouden voor afschrijvingen die hij niet heeft goedgekeurd. American Express stelt zich garant voor de betalingen. Mocht het toch mis gaan, dan betaalt de firma het bedrag terug en draait op voor kosten van eventueel geleverde goederen.

Blue is een zogeheten hybride creditcard. Blue heeft zowel een magneetstrip als een microprocessor. De chip is uitgerust met een digitaal certificaat. Via een smart-cardreader aan de pc kan deze chip gebruikt worden om een elektronische portemonnee te openen en te sluiten. Met Blue zou men volstrekt veilig via het Internet kunnen betalen.

Hoewel Blue voorlopig alleen in Amerika verkrijgbaar is, kunnen andere bedrijven niet afwachten, zo meent het Nationaal Chipcard Platform . Naar verwachting zullen ook op de Europese markt de betalingsgaranties verbeteren.

Naar het NCP denkt, kunnen andere creditcardmaatschappijen zich geen afwachtende houding permitteren. Bedrijven als Eurocard/Mastercard, Visa en – specifiek in Nederland – Interpay zullen hun garanties moeten aanpassen aan het niveau van American Express.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond