Deel dit artikel
-

Beursgang Twitter niet ondenkbaar

Twitter staat niet negatief tegenover het idee om naar de beurs te trekken, mocht dat geld opleveren voor een investeringsfinanciering.

Dat liet oprichter Biz Stone weten tijdens een bijeenkomst van Oxford University, zo meldt Reuters.

Een overname staat duidelijk niet in de planning, zo liet Stone weten. Maar een beursgang zou zeker mogelijk zijn, mocht het bedrijf meer geld zoeken. Andere opties wijst de oprichter niet af.

Details over hoe de startup advertenties gaat integreren, gaf Stone niet prijs. Wel hintte hij dat het zou verschillen van de traditionele vormen van online advertising, zoals display en search.

Het komende jaar draait om omzet bij de microbloggingsdienst. Eerder liet de oprichter nog weten voor het einde van dit jaar met enkele betaalde diensten te komen. Een daarvan zou de mogelijkheid zijn voor bedrijven om een commercieel account te nemen. Hiermee is het onder meer mogelijk om dieper de statistieken in te duiken. Over de andere commerciële diensten is nog niks bekend.

Twitter is al begonnen met manieren om geld binnen te krijgen. Zo werd bekend dat het bedrijf een deal sloot met Microsoft en Google. Deze partijen kregen toegang tot de feed van Twitter.

In juli lagen de financiële doelstelling van Twitter op straat. TechCrunch kreeg uitgelekte documenten in hand. Het is geen geheim dat Twitter hard bezig is diverse scenario’s te onderzoeken waaruit inkomsten voortvloeien.

Deel dit bericht

1 Reactie

Damien F

Meningen kunnen verschillen, volgens mij is de beursgang wel niet ondenkbaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond