Deel dit artikel
-

Bits on the Run samen met LongTail uit New York

Het Nederlandse videobedrijf Bits on the Run, dat Merien ten Houten ooit optuigde met Jeroen Wijering, gaat samen met LongTail Video uit New York.

Het videobedrijf Bits on the Run is bekend van de opensource speler JW Player, waarvan YouTube in het begin nog gebruik heeft gemaakt. Ook filmpjes op Nu.nl maken gebruik van deze player.

De reden voor de integratie van de twee bedrijven is voor de hand liggend, meent Wijering. "In Nederland hebben we een systeem waarmee we veel functionaliteiten bieden. De klanten blijven als het ware hangen en komen iedere dag terug om nieuwe statistieken te bekijken." LongTail Video aan de andere kant van de oceaan daarentegen heeft een videospeler die wordt gedownload, waarna de klanten niet meer omkijken. "Daar hebben ze enorm veel eenmalige klanten, in Nederland hebben we een paar duizend accounts. Door samen te gaan kunnen we de tienduizend mensen die de player downloaden, in ons systeem krijgen. Daarmee worden het terugkerende klanten."

De omzet staat nu op 3 miljoen dollar op jaarbasis. Dat moet eind van het jaar op 5 miljoen staan. Dat is althans het doel dat Wijering stelt. "De winst komt uit ons management systeem, niet uit de verkoop van de player. Dit gaan we puur behalen door mensen in het systeem te laten groeien."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond