Deel dit artikel
-

Blogbezoekers testen reissite Ilse

De reizenboeksite die Ilse Media deze week met vertraging lanceert is eerst opengesteld voor bezoekers van weblogs. Honderd mensen logden de eerste twee dagen in op de beta-site van Ilse Reizen. Van hun publieke kritiek hoopt het bedrijf te profiteren.

De reissite van Ilse lekte begin juni al uit via Emerce. De feitelijke lancering van het zoekportaal voor pakketreizen, vluchten, hotels en autoverhuur liep weken vertraging op. Afgelopen woensdag stelde Ilse Media het reisportaal al open voor bezoekers van de weblogs MarketingFacts, DutchCowboys en het eigen Ilse.web-log.nl. Zij konden met een speciale gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op reizen.ilse.nl

Volgens Nils Rooijmans, manager search bij Ilse Media, hebben van die duizenden weblogbezoekers er zo'n honderd ingelogd op het speciaal aangemaakte beta-account. "Het klinkt cliché, maar als je de gebruiker echt centraal stelt is deze ook een centraal onderdeel in je ontwikkeltraject. Publieke tests maken daar uiteraard deel van uit."

Kritische reacties
De publieke test leverde meerdere kritische reacties op over fouten in de site en van concurrenten over vermeende hoge prijzen. "We geloven ook echt dat het totaal van kennis in de buitenwereld groter is dan dat wat we zelf in huis hebben, dus hoe meer we van die externe kennis kunnen profiteren hoe beter", aldus Rooijmans. Ilse Reizen blijft volgens Rooijmans nog zeker drie maanden het stempel 'beta' dragen. "Eigenlijk is dit een continu proces, maar we hebben er drie maanden voor uitgetrokken."

De site biedt pakketreizen, vluchten, hotels en autoverhuur. Gebruikers kunnen zelf reispakketten samenstellen met onderdelen afkomstig van meerdere aanbieders. Ilse werkt samen met 25 grote reisaanbieders zoals Arke, De Jong Intra, Vrij Uit, Summum, Sudtours, Peter Langhout, Neckermann, Kras, Djoser en Vaya. De vliegtickets komen uit de systemen Galileo en Amadeus, die alle vluchten van grote internationale airlines bevatten.

"Voor hotels werken we samen met internationale wholesale organisaties (IAN, WTC) en via een samenwerking met SunnyCars ontsluiten we alle grote autoverhuurbedrijven," zegt Rooijmans. Vakantiehuizen en campings worden later toegevoegd aan het aanbod. Het bedrijf CiderHouse uit Den Bosch heeft de applicatie en de koppelingen met touroperators gebouwd. De boeking vindt niet plaats bij Ilse, maar bij de reisaanbieder. Ilse ontvangt commissie.

Dynamische reispaketten
De site maakt gebruik van dynamische reispaketten: hotel, vlucht en auto komen in een pakket, zodat bezoekers maar één keer hun persoonsgegevens hoeven in te geven, ondanks dat ze bij verschillende aanbieders boeken. Mensen die op Ilse.nl zoeken naar reizen worden doorverwezen naar het reisportaal.

De reissite is de eerste zogeheten 'vertical search portal' van Ilse. Ook rond de thema's 'auto's' en 'vacatures' wil het bedrijf met gespecialiseerde zoekmachines komen.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Gino Goossens

Absoluut positief dat Ilse de bloggers erbij betrekt hun kritiek of hulde te geven over deze 'nieuwe reisportal'. Succes Nils met dit nieuwe project. En wat betreft BETA, je kunt er altijd nog ALFA of OMEGA boven hangen om duidelijk te maken dat het een continue process is.

Ardan Bousch

Wij beheren meerdere travelsites. Wat ons opvalt is dat vrouwelijke bezoekers veel waardevoller zijn voor bijv een vakantie inpaklijst <meenemen.nl> ze vullen de gegevens correct in en geven daarnaast waardevolle tips. Vrouwelijke bezoekers nemen actief deel aan de vakantie community. Uit ons onderzoek is gebleken dat deze groep een reis gevoel wil krijgen over vakantie en zijn informatie aan het vergaren. Het online afsluiten van een reis geniet niet hun voorkeur vanwege de statische informatie en de beperkte beleving die ze bij de 2 afbeeldingen en de sumiere tekst van de bestemming krijgen. Een complete beschrijving van het land wat zich op meerdere aspecten richt trekt nodigt wel uit om daarna te boeken. voorbeeld: vakantiereisgids.nl zolang de bezoekers zelf maar een organisatie kunnen uitkiezen en geen overkill aan aanbiedingen krijgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond