Deel dit artikel
-

Ilse Media start reizenzoeksite

Ilse Media start binnenkort met een nieuwe zoekdienst voor reizen die het aanbod van bestaande reisaanbieders doorzoekbaar maakt. Ook kunnen gebruikers zelf reispakketten samenstellen met onderdelen afkomstig van meerdere aanbieders.

De reizenzoeksite (reizen.ilse.nl), een zogeheten 'search vertical', moet het reisaanbod transparanter maken zodat gebruikers makkelijker kunnen vergelijken. De site biedt pakketreizen, vluchten,hotels en autoverhuur. Vandaag gaat de site de lucht in, bevestigt Nils Rooijmans, manager search bij Ilse Media.

"Het is de bedoeling dat mensen op de site zelf dynamische reispakketten kunnen samenstellen. Je kan bijvoorbeeld een deel van de een stedentrip van één aanbieder nemen en dan van een andere aanbieder een gids of een auto huren. Dat regelen wij vervolgens doordat we daarover overeenkomsten hebben met de reisaanbieders", zegt Rooijmans.

Volgens hem is de site bedoeld voor de jongere generaties reizigers die zelf reizen samenstellen en niet op één plek vakanties doorbrengen. "Steeds meer mensen stellen hun eigen reisschema samen en wij proberen die zo goed mogelijk van dienst te zijn."

Ook rond de thema's 'auto's' en 'vacatures' wil Ilse Media met gespecialiseerde zoekmachines komen.

Deel dit bericht

18 Reacties

Martin van Kranenburg

Een zeer interessant artikel en ik kan niet wachten om de website te zien. Het is nu vrijdagmiddag 15.55 uur maar nog geen website. Wel verbazingwekkend overigens om op een vrijdag live te gaan met zo'n grote website. Ik hoop dat de websitebouwers en beheerders niets gepland hebben voor hun weekend :-).

Tjeerd Kramer

Ik denk dat http://reizen.ilse.nl/ bedoeld wordt…

Nils Rooijmans

Tonie, snelle schrijvert! Het zou natuurlijk prachtig zijn om tijdens The Next Web live te kunnen, maar je zult toch nog echt minstens een week moeten wachten voor een beta launch. De juiste url zul je dan ook krijgen…

Nils Kievid

Ik ben ook benieuwd, vooral omdat wij met alle-lastminutes.nl het actuele aanbod van lastminutes al transparant gemaakt hebben. Zodoende kan je zien welke aanbieder de goedkoopste last minute aanbied naar bijv. Turkije maar ook een stedentrip naar Parijs.

paul

Goed bezig Nils!! πŸ™‚

Serge

Ik ben ook benieuwd, het heeft wel 'even' geduurd namelijk…..

peter van schaik

Ben benieuwd want ik ben zelf hard bezig op dat terrein!

Laurens

Okay, dat is interessant. Ik zal de website in de gaten houden!

Ronald

Ik ben benieuwd, aangezien we de webservice hebben ontwikkeld voor een van de aangesloten touroperators πŸ™‚ Toch even spannend of alle eindjes juist aan elkaar worden geknoopt.

Richard

Mijn advies…schoenmaker blijf bij je leest…zoek iets anders…

andre opdam

Prima initiatief. Beetje transparantie kan geen kwaad echter prijs als enig instrument maakt het niet echt aantrekkelijk, dus ingangen voor meer onderscheidend vermogen verdienen de voorkeur

janneke247

@Robert: waarom "Mijn advies…schoenmaker blijf bij je leest…zoek iets anders… "??? Waarom zou Ilse dit niet moeten doen?

RenMeutstege

@Andre: nieuwe initiatieven zijn onderweg om op meer dan alleen prijs te vergelijken. Binnenkort verschijnt een vakantievergelijker die van het hele Nederlandse aanbod, naast realtime prijs en beschikbaarheid, ook kenmerken/faciliteiten en vakantierecensies meeneemt in de vergelijking. Dus een soort trechter die het aanbod voor de consument filtert en overzichtelijker maakt, zodat de keus makkelijker wordt.

Richard

Zijn er geen betere dingen te verzinnen dan reisvergelijkingssite nummer 99..daar zit nou niet echt een grote markt op te wachten. Korte termijn strategie…Het was eeerst HOT om het te doen, maar de realitiet heeft het inmiddels weer achterhaald…

Paul Schoenmakers

Ik snap ook niet zo goed waarom sommige hier een negatieve reactie op hebben. Als je met beide poten wat meer in de reisbranche staat en de markt ontwikkelingen eens wat meer in de gaten houdt kun je niet aan succes van sites als sidestep.com en kayak.com heen gaan.  Dit zijn over het algemeen wel iets andere sites met een breder ontsloten aanbod van touroperators dan de meeste affiliate reizen vergelijkers die er momenteel in nederland zijn.  Ik ben benieuwd hoe breed het aanbod van ilse zal zijn.

Henk Jan

Wat vinden jullie dan van een ander Nederlands reisinitiatief http://www.traveldodo.com waar reizigers hun do's en don'ts kunnen posten?

Hans

Het bericht was wel erg voorbarig. We zijn nu bijna 3 weken verder maar nog steeds zie je een introductiepagina. Jullie laten de spanning wel oplopen hoor … πŸ™‚ het hoogseizoen is dadelijk al weer voorbij.

Nils Rooijmans

beter laat dan nooit: ilse reizen in beta zie: http://www.marketingfacts.nl/berichten/20070711_jouw_reis_begint_bij_ilse/ voor de login

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond