Deel dit artikel
-

Bol.com: vier boeken per ereader

Bol.com denkt dat het voor het einde van 2009 meer dan 10.000 ebook readers verkoopt. In de afgelopen maanden kochten digitale lezers gemiddeld vier boeken per persoon.

Ebook readers lijken geen obscure, te geavanceerde apparaten te zijn voor boekenlezend Nederland. De adoptie ervan verloopt sinds eind augustus gestaag. Schaeffer denkt dat Bol.com voor het einde van het jaar meer dan 10.000 readers zal hebben verkocht. “Daarmee overtreft het al onze verwachtingen”.

Uit de eerste ervaringen blijkt dat consumenten tot op heden gemiddeld vier elektronische boeken kochten per reader. “Veel fictie, maar over de volle breedte zie je de patronen terugkeren die we al kennen”. Het assortiment bestaat nu uit 110.000 titels.

Bol.com verwacht dat in 2010 het gros van de boeken van Nederlandse auteurs ook al ebook zal verschijnen.

Elektronische boeken zijn zo’n 20 procent goedkoper dan papieren boeken. Die prijs zou nog iets lager kunnen zijn, als over eboeken niet 19 procent maar 6 procent BTW zou worden geheven. Voor papieren boeken geldt al 6 procent. Dat dat niet voor elektronische boeken geldt, noemt Schaeffer “een weeffoutje in Den Haag. Het zou het beste voor iedereen zijn als voor alle boeken zou gelden dat het BTW-tarief 6 procent zou bedragen”.

Deel dit bericht

1 Reacties

JanJelle Visser

Veel om uit te zoeken. Komen er ook studieboeken bij dan kunnen onze studenten / scholieren hun schoolrugzak wel weg doen. En dat is toch wel belangrijk voor de nog enigzins zwakke ruggetjes.Nog veel werk te verrichten dus. Ook plaatjes zijn belangrijk.In kleur?? wordt PDF de standaard voor e-reader?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond