Deel dit artikel
-

Bol.com brengt regelmaat in publicatie Retailer API

Bol.com brengt regelmaat en daarmee voorspelbaarheid in de updates van zijn Retailer API, het technisch bruggetje waarmee grote handelaren hun aanbod naar het platform in bulk doorzetten.

De technische afdeling van bol.com gaat elk half jaar, op 1 april en 1 oktober, een update uitbrengen en ondersteuning bieden op een Git. Dat geeft meer structuur aan het releaseschema dat tot nu weinig voorspel was.

“De verbeteringen in de API worden vaak in meerdere, kleine stappen doorgevoerd en ontwikkeld op basis van behoefte. Dit kunnen wensen zijn van partners, of kansen die we zelf nog zien. We begrijpen echter dat niet altijd duidelijk is wat je hierin kunt verwachten. Want als niet bekend is wanneer er een nieuwe versie komt, hoe zo’n versie verder verbeterd wordt en wanneer een oudere versie uitgezet wordt, kun je je overstap naar een nieuwe versie ook lastig plannen”, zo valt te lezen op het techblog.

Nieuwe API-versies zijn eerst gedurende een half jaar te testen en kunnen daarna anderhalf jaar in productieomgevingen worden ingezet.

Vanaf eind augustus handelaren ook verkopen richting Franstalig België. De vertaalde site en app gaan daar volgende maand live.

Foto: informedmag (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond