Deel dit artikel
-

Bol.com ontkent bouwplannen nieuw warehouse

Bol.com ontkent dat het plannen heeft om zelf een distributiecentrum te bouwen in Waalwijk. “We zijn wel, constant, in gesprek met de gemeente en Docdata over de toekomst”, aldus de woordvoerster.

Het Brabants Dagblad meldt vanochtend op basis van anonieme bronnen dat bol.com een nieuw fulfillmentcentrum zou gaan bouwen. Omvang: 20 hectare, met werkgelegenheid voor twee- à drieduizend man.

Volgens de krant zijn de onderhandeling bijna afgerond, bol.com zegt dat de aard van de gesprekken niet anders is dan anders. Dat er gesproken wordt over capaciteitsuitbreiding wordt niet ontkend. “We hebben het hier over meerjarenplanning.”

Vorig jaar nog nam bol.com twee nieuwe hallen in bedrijf bij zijn fulfillmentpartner Docdata. De helft van de capaciteit in Waalwijk wordt gebruikt door het winkelplatform van Ahold. Dat roept de vraag op of bol.com dat soort activiteiten niet in eigen beheer moet gaan nemen, iets dat Zalando ook doet. Dat is een strategische vraag waarop de woordvoerster niet kan ingaan.

Bol.com begint een nieuwe dienst die een grotere aanslag doet op de capaciteit van Docdata: Logistiek van bol.com. Daarbij kunnen webwinkels hun voorraden in Waalwijk stallen en te koop aanbieden via bol.com. De verkoop, afrekening, retouren, maar ook marketing verloopt via het bol-platform via de daar geldende processen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond