Deel dit artikel
-

Bouwmaat opent webwinkel

De groothandel voor bouwmaterialen Bouwmaat opent met een dochter van PostNL een webwinkel.

Bouwmaat opent zijn zevenenveertigste vestiging en dit keer is het er een waar de busjes niet kunnen voorrijden. De winkel is gebouwd op fundamenten van softwareleverancier Intershop en enkel geregistreerde klanten, bedrijven uit de bouwwereld, kunnen er winkelen.

De groothandel besteedt de fulfillment van de orders uit aan TopPak, een dochterbedrijf van PostNL. Die licht toe: “Er liggen negenduizend verschillende artikelen op voorraad in het 14.500 m2 warehouse in Houten. Na ontvangst van de bestelling voert TopPak de orderpicking uit, verpakt de bestellingen, voegt de facturen en andere documentatie toe en verzend het pakketje naar de klant. Als aanvullende dienst beheert TopPak ook de retouren van bestellingen; een groeiende trend bij online consumenten.”

De webwinkel is niet toegankelijk voor het algemene publiek. Het potentiële publiek moet zich eerst registreren en legitimeren voordat ze met een clicks bricks kunnen bestellen.

Foto: Joshua Rothhaas (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Remko

Late maar onvermijdelijke reactie van Bouwmaat. Een uitkomst voor de ZZP’ers die geen tijd kwijt willen zijn aan het ophalen van elk wisse wasje.

Arne

Ik zou als Bouwmaat zijnde nog wel even goed kijken naar de eigen url-opbouw en de onsite optimalisatie voor gebruiker én zoekmachine.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond