Deel dit artikel
-

Breedbandverbinding standaard voor betaalautomaat

Bijna de helft van de detaillisten met een betaalautomaat gebruikt daarvoor een breedbandverbinding. Bij nog maar een kwart van de ondernemers vindt het pinverkeer plaats met behulp van een inbelverbinding, zo blijkt uit de HBD Monitor Betalingsverkeer 2011.

Pinverkeer via de kabel heeft in 2010 een enorme vlucht genomen, maar stagneert nu. Twee procent van de winkels beschikt over een mobiele pinautomaat, in de ambulante handel is dit maar liefst 44 procent.

Uit de monitor blijkt verder dat chippen minder gangbaar wordt. Nog slechts een derde van de winkels biedt deze betaalmogelijkheid aan, terwijl dit in 2007 nog 57 procent was. Creditcards worden daarentegen juist steeds meer geaccepteerd: in 45 procent van de winkels kan de consument inmiddels met creditcard betalen.

De consument heeft inmiddels in 92 procent van de winkels de mogelijkheid om te pinnen; in 2006 was dit nog maar in 82 procent van de winkels het geval. Bij diverse brancheclusters ligt de acceptatiegraad van pin overigens nog hoger dan 92 procent. Bij supermarkten met meer dan vijf werkzame personen bijvoorbeeld is de dekking al enkele jaren zelfs 100 procent. Foodspeciaalzaken zijn met een inhaalslag bezig.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond