Deel dit artikel
-

Broekman Group grote RFID speler geworden

De Rotterdamse Broekman Group is deze week met één reuzensprong een van de grootste RFID-spelers in Nederland geworden. Op elk moment kunnen in de logistics terminal van het bedrijf in de Rotterdamse haven veertigduizend voertuigen in een fractie van een seconde gelokaliseerd worden. Voor de Amerikaanse leverancier van het systeem, WhereNet, is het de grootste RFID Real-time Locating System (RTS) installatie die het bedrijf ooit bouwde.

De Saoedi’s brachten deze week ook een grote order naar buiten maar het zal nog wel even duren voordat dat systeem in gebruik is. Voor een slordige 270 miljoen dollar wordt elke postbus in het land van RFID voorzien om het nieuwe postbezorgingssysteem Watel mogelijk te maken.

En aan de wat minder spectaculaire maar veel ingrijpender zijde van het RFID spectrum, besloten leveranciers Intermec en Symbol deze week hun dispuut over een aantal patenten bij te leggen. Ingrijpender omdat hoe meer tijd en energie het gevecht om patenten in beslag neemt, hoe langer het duurt voordat RFID door het bedrijfsleven geaccepteerd wordt. Logisch want wie investeert miljoenen zonder dat de uiteindelijke kosten van zo’n systeem duidelijk zijn?

Rotterdamse Broekman Groep RFID realtime

De Rotterdamse Broekman Groep zet RFID in op zijn 750.000 m2 tellende logistics terminal in de Rotterdamse haven. Het WhereNet draadloze tracking systeem lokaliseert – is de bedoeling – elk van de veertigduizend voertuigen op het terrein in real time. Op dit moment wordt de doorvoer van 250.000 voertuigen per jaar nog met de hand gedaan.

Bron: Telematics Journal

Intermec en Symbol weer vrienden

Intermec en Symbol, twee grote spelers op het RFID-veld, hebben een slepend conflict over intellectuele eigendomsrechten bijgelegd. Onderdeel van de overeenkomst is dat Symbol deelnemer wordt in Intermecs IP licensieprogramma waardoor het bedrijf kan beschikken over een aantal Intermec patenten, zoals bepaalde tags en mobiele en vaste RFID-lezers.

Bron: Computer Business Review Online

Saudi Post bezig met groot RFID project

Saudi Post, de nationale postbezorger van het koninkrijk, is bezig met de opzet van een enorm RFID project. Melden bronnen. De postmannen worden geprivatiseerd, geheel volgens het mantra van de tweede helft van de 20e eeuw, en het bestuur besloot om dat dan maar meteen goed te doen. In dat kader worden miljoenen RFID-brievenbussen over het land verspreid – kosten zo’n 270 miljoen dollar – om het nieuwe bezorgingssysteem Watel mogelijk te maken. Een opvallend kenmerk: de Saoedi’s hoeven nooit meer naar een postkantoor want de post wordt thuis bezorgd én opgehaald. Take that TPG.

Bron: ITP Net

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond