Deel dit artikel
-

Broos van Erp Prijs voor DMDsecure

DMDsecure heeft dinsdagavond de Broos van Erp Prijs gekregen, de aanmoedigingsprijs voor MKB-bedrijven die innovatief bezig zijn op het gebied van nieuwe media. De directeuren van Surfnet ontvingen de ICT Personality Award. Gerard Prins van Unilever Bestfoods werd uitgeroepen tot E-Manager van het Jaar en Kahuna Network Solutions tot ICT Company van het jaar. Albert.nl sleepte de ICT Boardroom Award in de wacht.

De uitreikingen van de trofeeën, geelgroene muizen, vonden plaats tijdens een feestelijk diner op de ICT Event & Mouse Party in de Amsterdamse Convention Factory. Namens het ministerie van Economische Zaken reikte Staatssecretaris Ybema de Broos van Erp Prijs uit, vernoemd naar de in 1997 overleden VVD-parlementariër.

DMDsecure maakt software die toegang tot en het recht op digitale content regelt. De software is voor beheerders van infrastructuur en voor bedrijven een belangrijke faciliteit voor het uitvoeren van transacties. Die zijn gekoppeld aan de digitale distributie van content via video-on-demand of pay-per-view. Aan de Broos van Erp Prijs is een bedrag van 45.000 euro verbonden.

Cees Neggers en Boudewijn Nederkoorn, de directeuren van Surfnet , werden uitgeroepen tot ICT Personalities van 2002 omdat zij, volgens het juryrapport, "hoofdrolspelers zijn in de ontwikkeling van state-of-the-art infrastructuur en toepassingen". Met name hun rol in het succes van het GigaPort-project als digitale proeftuin voor de volgende generatie internet wordt geprezen.

E-Manager van het jaar werd Gerard Prins, die bij voedingsmiddelenfabrikant Unilever Bestfood verantwoordelijk is voor alle strategische en operationele activiteiten met betrekking tot internet. Prins ontwikkelde en implementeerde onder meer een digitaal platform, dat een productdatabase, een image library en een receptendatabase bevat, die alle aan elkaar gekoppeld zijn.

Kahuna Network Solutions won de ICT Company Award. Het bedrijf kreeg de prijs wegens de ontwikkeling van innovatieve technologie voor beveiliging en beheer van e-mail. Omzet en personeelsbestand zijn na oprichting in 1998 gegroeid tot 2,5 miljoen euro en achttien medewerkers. Jurylid Amandus Lundqvist roemde het bedrijf bij de prijsuitreiking als een combinatie van "Friese nuchterheid, creativiteit en ondernemingszin".

Tot slot kreeg internetwinkel en bezorgservice Albert.nl de ICT Boardroom Award. Deze prijs voor een "onderneming uit de oude economie met een e-businessvisie" kreeg Albert.nl omdat het "enorme inspanningen heeft verricht om het concept homeshopping tot wasdom te brengen". De jury wees erop dat Albert Heijn al in 1984 bezig was op dit gebied, met James Telesuper. Albert.nl is een samenwerkingsverband van de Ahold-werkmaatschappijen Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, De Tuinen en DeliXLShop.

Initiatiefnemers van bovengenoemde jaarlijkse prijzen zijn behalve het ministerie van Economische Zaken, Nederland~ICT en Media Plaza.
In totaal waren 135 personen en bedrijven aangemeld voor de vijf award-categorieën. Maandagmiddag moesten de genomineerden zich aan de hoofdjury presenteren. De presentaties van de vijf winnaars zijn te zien tijdens het InternetworkingEvent , op 3, 4 en 5 april in de Amsterdamse RAI.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond