Deel dit artikel
-

BT koopt VoIP-bedrijf voor 105 miljoen

British Telecom neemt het Amerikaanse Ribbit over voor 105 miljoen dollar. Daarmee wordt BT een moderne marktpartij in de categorie Skype, Google Android en Apple iPhone.

Meer dan 100 miljoen dollar in contanten legt BT op tafel voor het Amerikaanse bedrijf Ribbit. De Engelsen kopen technologie die eenvoudig in talloze computerprogramma’s en webdiensten geïntegreerd kan worden.

Ribbit biedt ontwikkelaars sinds de lancering in – nota bene – december 2007 talloze technische handvatten om telefonie en voicemail in hun eigen producten te verwerken. Het bedrijf biedt als het ware een volledig uitgerust telefoniesysteem dat open is voor derden en gebaseerd op software en IP.

Vierduizend ontwikkelaars schreven zich afgelopen kwartalen in om toegang te krijgen tot de zogeheten API’s. BT betaalt dus, omgerekend, een kleine 25.000 dollar per geregistreerde ontwikkelaar.

Die 4.000 ontwikkelaars verdienen geld door hun zelf geschreven toepassingen te verkopen aan gebruikers van bijvoorbeeld voor Salesforce.com, de iPhone, Hyves of iGoogle. De programmeurs delen de omzet met Ribbit.

Hoeveel actíeve ontwikkelaars er zijn en hoeveel betaalde applicaties zij onderhouden, is niet bekend.

JP Rangaswami, de baas van Service Design bij BT, zegt in een interview met News.com: "De waarde hiervan komt alleen tot uiting als je applicaties hebt die in een volledig op IP gebaseerde omgeving draaien. Je moet die dienst met een muisklik kunnen activeren."

In een gefilmde toelichting op de overname zegt de Engelsman: "We kopen iets dat nooit eerder mogelijk was in telecomland: een platform waarmee we een breed spectrum van ontwikkelaars kunnen aantrekken. Die groep bereikten we voorheen nooit. Dit kan de transitie van ons bedrijf versnellen. Er zit geen verschil meer in de wereld van telecom en de wereld van IT. Het is allemaal software nu."

Ribbit krijgt autonomie van BT, kan doorgaan met het ingeslagen pad van bedrijfsontwikkeling. De bedrijfsnaam blijft gehandhaafd en het management team blijft zitten. JP Rangaswami: "De overname is afgerond. Het is tijd om uit te voeren."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond