Deel dit artikel
-

Buienradar komt met iPhone-app

Buienradar lanceert vrijdag als een van de eerste sites een speciale iPhone-app. Buienradar.nl had vorige week een recorddag met 2,6 miljoen unieke bezoekers.

De Buienradar iPhone-app is vorige week door Apple goedgekeurd, meldt medewerker Stefan Rijkaart van Buienradar.nl aan Emerce. Vanaf vrijdag is hij beschikbaar in de App Store. Ook een woordvoerder van Apple bevestigt dat. Het programma voor de iPhone toont vooralsnog de Nederlandse en Europese regenradar en de satellietbeelden. Volgens Rijkaart worden later mogelijk nog een weerbericht en meer informatie toegevoegd.

Buienradar maakt de applicatie samen met Supportware. Boom BV, het bedrijf achter Buienradar.nl, overweegt ook een iPhone-programma te maken voor een van zijn andere sites, Beurs.nl. Daarin zouden de AEX-grafieken de hoofdrol kunnen spelen, aldus Rijkaart. Hyves maakte deze week ook bekend te werken aan een eigen iPhone-app. Die is vrijdag nog niet klaar. Wel heeft Hyves een webversie speciaal voor de iPhone.

Piek

Op 2 juli haalde Buienradar een nieuw record, vertelt Rijkaart verder aan Emerce. "Dat was een dag met hevige onweersbuien. Toen haalden we 2,6 miljoen unieke bezoekers en 17 miljoen pageviews. Normaal gesproken ligt het aantal unieke bezoekers per dag rond de 1 miljoen."

Door het slechte weer de afgelopen dagen is het weer druk bij Buienradar. Onlangs opende de site een derde datacentrum. "Elke drie maanden moeten we de capaciteit uitbreiden. We kunnen nu tot maximaal 3,5 miljoen bezoekers per dag aan."

Nieuwe weerdata

De site heeft ook weer meer nieuwe weerdata gekocht bij leverancier Meteoblue uit Basel. Het gaat om een gedetailleerdere resolutie voor de regenvoorspellingen in de Europese satellietbeelden tot drie dagen vooruit. Rijkaart merkt dat er behoefte is aan deze voorspellingen. "De pagina met de driedaagse regenverwachting doet het relatief goed."

Later deze maand komt Buienradar ook met een 14-daagse globale weersvoorspelling voor de hele wereld. Wie dan klikt op een speciale Google Map krijgt de geschatte temperatuur en het weertype van de komende twee weken voor die plaats.

Lively

Boom BV is ook van plan zich met de internationale site Sat24.com nog meer te richten op Frankrijk, Duitsland en Polen. "Het bezoek uit die landen groeit snel. We gaan de site sowieso vertalen in het Frans en Duits."

Ook de gisteren gelanceerde 3D-chatrooms van Google, Lively, heeft de interesse van het bedrijf. Boom BV kocht vorig jaar al de Amsterdam-sim in Second Life om te experimenteren met 3D-interactie. Stefan Rijkaart: "Lively vinden we interessant, omdat het er goed uit ziet en het direct in je browser werkt. Het kan een manier zijn om bezoekers van Buienradar in 3D met elkaar over het weer te laten praten."

Gadgets en widgets

Buienradar heeft al langer allerlei gadgets en widgets, bijvoorbeeld voor  Windows Vista, Hyves en iGoogle. De Buienradar-gadget voor de sidebar van Vista is de populairste Nederlandse applicatie met bijna 400 duizend installaties.

Deel dit bericht

1 Reactie

Michael

Betekent die iPhone-deal dat je er dan voor voor moet betalen, of neemt Apple genoegen met niets, want extra attractie voor t apparaat?En hoe komt Buienradar uberhaupt aan al dat geld om genoemde investeringen te doen? Veel reclame zie ik er niet op…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond