Deel dit artikel
-

Careerportal.nl voor 2 miljoen overgenomen door Stepstone

De Noorse vacaturesite Stepstone neemt het Nederlandse Careerportal.nl over voor een bedrag van twee miljoen euro, waarvan 700 duizend direct in contanten. Stepstone wil de producten van Careerportal.nl ook aanbieden in de andere landen in Europa waar het actief is.

Careerportal heeft een dienst ontwikkeld waarmee kandidaten uit te wisselen zijn tussen professionele werving- en selectiebureaus. Deelnemende bureaus hebben toegang tot een gezamenlijke database. Het voordeel van deze dienst is, zo zeggen Stepstone en Careerportal.nl, dat vacatures sneller opgevuld kunnen worden. Careerportal.nl heeft ongeveer dertig klanten, waaronder Brunel, E-People en Interselling Search.

Stepstone werd in 1996 opgericht in Noorwegen en is momenteel actief in dertien landen, het noemt zich een "internet recruitment aanbieder". Colin Tenwick, CEO van StepStone zegt in een persverklaring: "Met Careerportal beschikken we over een sterk team dat een innovatief bedrijf runt met enorme groeimogelijkheden. Als onderdeel van StepStone denken we het succes van Careerportal in Europa aanzienlijk te kunnen versnellen."

Bram Polak, oprichter en directeur van Careerportal: "Deelnemende bureaus gaan hier zeker van profiteren. Met de resources van StepStone, met name op technologisch en marketing gebied, kunnen we ons netwerk verder ontwikkelen en uitbouwen."

Stepstone betaalt ineens 700 duizend euro voor Careerportal.nl en afhankelijk van het resultaat over het huidige en het komende jaar nog eens 1,3 miljoen euro. Het laatste bedrag zal deels in aandelen en deels in contanten worden betaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond