Deel dit artikel
-

CEO VMWare stapt op

CEO Paul Maritz vertrekt na vier jaar bij VMWare, bekend van de virtualisatiesoftware. Pat Gelsinger, Chief Operating Officer van EMC, vervangt hem.

VMWare is een dochter van het cloud- en databedrijf EMC en actief op het gebied van virtualisatie (het draaien van meerdere besturingsystemen op servers en pc’s) en cloudinfrastructuur. Met name die laatste specialiteit is sterk groeiend. Recentelijk nog nam VMWare cloudbeheerder DynamicOps over.

Volgens geruchten blijft Maritz binnen EMC actief. Vakblad CRN suggereert dat Maritz EMC wel eens zou kunnen gaan leiden, zeker nu de huidige CEO Joe Tucci met pensioen gaat, maar weer anderen zeggen dat Maritz wordt vrijgemaakt voor het Platform-as-a-Service (PaaS) Cloud Foundry, dat door VMWare is gestart en mogelijk wordt verzelfstandigd onder EMC.

Maritz begon zijn bliksemcarriere in 1986 bij Microsoft, en werkte zich er helemaal naar de top, direct onder Bill Gates en Steve Ballmer. Geruime tijd overzag hij ook de ontwikkeling van Internet Explorer. Maritz werd vooral bekend door de uitdrukking ‘eating your own dogfood’ (wees zelf de gebruiker van je software).

VMWare groeide onder Maritz uit tot een grote speler met 3,7 miljard dollar omzet in 2011.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond