Deel dit artikel
-

CES: 3D-printer krijgt meer kleuren

Zie het als de stap van zwartwit naar de kleurentelevisie. Fabrikanten van 3D-printers komen eindelijk eens met printers die meer dan één kleur plastic kunnen printen.

MakerBot lanceerde zijn Replicator 2X 3D-printer deze week op de CES in Las Vegas. Die ondersteunt niet alleen een hogere resolutie, maar kan ook in twee verschillende kleuren plastic printen, iets wat de meeste goedkopere 3D-printer niet kunnen. Ook kan de Replicator 3X twee verschillende soorten plastic printen: PLA (polymelkzuur) en ABS (Acrylonitril-butadieen-styreen), iets dat voorheen ook niet mogelijk was.

Concurrent 3D Systems deed er nog een schepje bovenop: de nieuwe CubeX print LA en ABS, maar in drie verschillende kleuren. Het verschil zit hem in de prijs: een driekleurenmodel is wel even wat prijziger, namelijk bijna vierduizend dollar.

MakerBot kondigde trouwens ook aan dat het zijn eigen plastic gaat maken om uiteindelijk een breed pallet aan materialen te kunnen bieden. En voor het eerst lanceert MakerBot ook een eigen programmeeromgeving (API), zodat ontwikkelaars apps voor de 3D printer kunnen maken. Allemaal stappen die producenten van betaalbare 3D printers weer een stapje dichter brengen bij de professionele jongens, die een ton of meer vragen voor hun systemen.

MakerBot CEO Bre Pettis in gesprek met TechCrunch:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hessel Visser

Leuk om dit te lezen, maar zo nieuw is het niet. Hierbij een link naar een filmpje, waarbij een 3D geprint product getoond wordt, dat bestaat uit twee soorten kunststof met hard en zacht materiaal. Het filmpje stamt uit het najaar van 2011 en betreft een Nederlandse gebruiker, die de printer inmiddels commercieel gebruikt: http://www.youtube.com/watch?v=hKxOa5oDZQY

Martijn Oud

@Hessel: Nee nieuw is het niet. Maar door MakerBot word het voor iedereen bruikbaar en beschikbaar. Wat natuurlijk het allerbelangrijkst is :).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond