Deel dit artikel
-

CES: Android verovert tv-markt

Android verovert langzaam de televisiemarkt. Aan de vooravond van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas heeft de Chinese fabrikant Lenovo zondag een eerste toestel aangekondigd dat geheel draait op Android 4.0.

Hoewel de 55-inch televisie gebruikmaakt van Android 4.0 Ice Cream Sandwich, dezelfde systeemsoftware die ook op tablets en smartphones draait, is het geen Google TV, waarvan komende week een nieuwe versie zal worden getoond. Wel worden video-on-demand en internetapplicaties aangeboden en hebben gebruikers toegang tot de applicatiewinkel van Android, Android Market.

Vooralsnog zal het toestel alleen in China, de thuismarkt van Lenovo, verkrijgbaar zijn.

Veel fabrikanten gebruiken de CES deze week voor aankondigingen van producten die pas later dit jaar zullen verschijnen. Traditioneel is de Consumer Electronics Show – verspreid over twee locaties in Las Vegas – een beurs voor audiovisuele apparatuur, maar sinds de grote computerbeurs Comdex is opgeheven, worden ook veel computerproducten in Las Vegas gelanceerd. De nadruk zal komende week komen te liggen op tablets en ultrabooks, ultradunne laptops die met de MacBook Air moeten concurreren.

Het is de laatste keer dat Microsoft de openingskeynote verzorgt. Jaren achtereen nam Bill Gates de honneurs waar, de laatste jaren deed zijn opvolger Steve Ballmer dat. Die zal vanavond voor het laatst te zien zijn. Microsoft wil eigen evenementen organiseren voor productlanceringen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond