Deel dit artikel
-

CES: gadgetmarkt over de een biljoen dollar

De uitgaven aan consumentenelektronica gaan dit jaar over de een biljoen dollar heen. En 2011 was ook geen slecht jaar: 8 procent groei, zo zegt de Consumer Electronics Association.

De Amerikaanse branchevereniging publiceerde de cijfers aan de vooravond van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, die vandaag officieel begint. De groei wordt wel wat afgeremd door de slechte economie, maar opkomende landen als China, India en Brazilië maken veel goed.

De Consumer Electronics Association en het Europese GfK verwachten dat de uitgaven in West-Europa komend jaar met 3 procent zullen dalen. Japan en Korea, landen met grote fabrikanten, doen het nog slechter: min vijf procent.

Sommige producten blijven het goed doen: smartphones bijvoorbeeld. De verkopen zullen dit jaar 22 procent stijgen na 59 procent stijging afgelopen jaar. Voor de overige producten geldt eerder het tegendeel: de televisieverkoop zal ook dit jaar tegenvallen, ondanks grote sportevenementen. Wel zullen er meer internet televisies worden verkocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond