Deel dit artikel
-

CES: MySpace gaat verder op televisie

Het noodlijdende sociale platform MySpace gooit het over een andere boeg: televisie. De dienst zal in de toekomst te zien zijn op televisies van Panasonic.

Zanger Justin Timberlake was er speciaal voor naar de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas gekomen. De tegenwoordige mede-eigenaar van het sociale netwerk meent dat het tijd wordt voor een volgend hoofdstuk: MySpace op televisie. Ook televisie wordt sociaal. “Waarom zou je je vrienden bellen of mailen over je favoriete programma’s als je elektronisch met elkaar kunt communiceren?”

Dat moet gaan gebeuren met een app die naar verluidt in de eerste helft van 2012 beschikbaar komt voor tablets en smartphones.

MySpace TV zal zich in eerste instantie richten op muziek. Het netwerk beschikt over een bibliotheek van 100.000 video’s en 42 miljoen liedjes. Maar uiteindelijk zullen ook nieuws, sport en films worden aangeboden.

Waarom exclusief is gekozen voor een samenwerking met Panasonic is niet duidelijk, maar waarschijnlijk betaalt het Japanse bedrijf MySpace voor doorgifte. De dienst zal worden aangeboden op alle VIERA Connect-toestellen.

Een bètaversie voor pc’s is inmiddels beschikbaar.

MySpace TV was een van de vele aankondigingen gisteren in Las Vegas op een volgepakte persdag. Zo was Samsung een van de tv-fabrikanten met een televisietoestel dat met spraak en gebaren bediend kan worden.  Ook waren er veel eerste producten voor de volgende generatie telefonie (LTE). Samsung toonde een eerste 7.7 inch LTE tablet en Nokia een LTE telefoon. Op de beursvloer is ook een handjevol Nederlandse bedrijven, zij het vooral met hardware.

Vannacht (Nederlandse tijd) nam Microsoft topman Steve Ballmer afscheid van CES met een koor, maar veel nieuws had zijn bedrijf niet te melden. “Windows 8 is wat er aan komt, er is niets belangrijker bij Microsoft dan dat.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond