Deel dit artikel
-

China gaat spam aanpakken

China wil de spamoverlast effectief aanpakken. Het land is met 15,7 procent veruit belangrijkste bron van spam na de Verenigde Staten. De hoeveelheid ongevraagde reclame email uit China heeft zich sinds 2004 zelfs verdubbeld.

Vorige maand heeft China maatregelen aangekondigd die de verspreiding van spam strafbaar moeten maken. Zo moet voortaan de toevoeging AD voor advertentie in de boodschap worden vermeld. Ook voor het versturen van SMS berichten wordt regelgeving voorbereid. De maatregelen moeten resulteren in een anti spam wetgeving vergelijkbaar met die van de Verenigde Staten uit 2003. Daarmee wordt China minder aantrekkelijk voor buitenlandse spammers die via Azië ongewenste reclameboodschappen willen versturen.

Het gaat de Chinese regering niet alleen om spam die het land verlaat. China telt momenteel 111 miljoen internet gebruikers, en is daarmee veruit de grootste internet gebruiker na de VS. Ook spam gericht op de Chinezen zelf zal daarom aangepakt moeten worden.

De maatregelen komen geen moment te laat. Volgens antivirus bedrijf Symantec is China een van de belangrijkste bronnen voor zombies, geïnfecteerde pc’s die automatisch spam versturen. Het aantal zombie-infecties uit China is vorig jaar zelfs met 153 procent gestegen. De verspreiding daarvan lukt in China beter dan in andere landen omdat de beveiliging van de computers doorgaans onder de maat is. Veel pc’s zijn uitgerust met gepirateerde software waarvoor geen updates beschikbaar zijn. En dus kunnen deze systemen makkelijker gekaapt worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond