Deel dit artikel
-

Cistron Telecom failliet

Telecom operator Cistron is door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf is er niet in geslaagd tijdig financiële ondersteuning te vinden. Zusterbedrijf Cistron Internet Services zal na een reorganisatie in afgeslankte vorm verder gaan. Er zijn 29 ontslagen gevallen.

Het faillissement heeft directe gevolgen voor een aantal klanten van Cistron Telecom. Vanaf 21 september is het bedrijf gestopt met het aanbieden van ADSL-diensten. In een persbericht stelt Cistron dat de 650 gedupeerde klanten in vele gevallen weer zijn aangewezen op een inbel- of kabelaccount.

Als oorzaak voor het faillissement noemt de directie "het ongunstige klimaat op de financiële markten". Hierdoor is het Cistron niet gelukt tijdig nieuwe financiering aan te trekken voor het financiële gat dat was ontstaan. Het bedrijf had maandenlang geïnvesteerd in de aanleg van een ADSL-netwerk, maar kampte daarbij met tegenwerking van KPN Telecom. KPN was door de Opta gedwongen apparatuur van Cistron in zijn centrales te plaatsen, maar volgens een woordvoerder van Cistron werd daarbij "een vertraginspolitiek" gevoerd. Directe aanleiding voor de faillissementsaanvraag was het besluit van KPN Telecom om per 21 september haar dienstverlening aan Cistron Telecom helemaal te beëindigen.

Volgens oprichter en directeur Danny Ter Haar is het management druk bezig om nieuwe ADSL-diensten te lanceren via Cistron Internet Services. "Deze ADSL-diensten dienen voor de klant financieel aantrekkelijk te zijn en voor Cistron financieel gezond". Deze diensten zullen onderdak vinden in een nieuwe bedrijfsvorm.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond