Deel dit artikel
-

Claim: Gros gebruikers sociale netwerken is spammer

Niet minder dan veertig procent van de gebruikers van sociale netwerken is spammer. Sociale netwerken lenen zich uitstekend voor spam, zegt beveiliger Impermium.

Spammers verleggen hun werkterrein steeds meer van mail naar sociale media. Spamfilters worden steeds beter en houden het gros van de reguliere spam tegen.

Mark Risher, chief executive officer van anti-spam bedrijf Impermium, ziet ‘enorm veel spam’ op sociale netwerken, zo vertelde hij aan de nieuwsdienst van Bloomberg. Hij schat dat veertig procent van de sociale accounts door spammers wordt beheerd. Acht procent van de berichten via deze sites is spam. Meestal gaat het om verwijzingen naar sites met porno of malware.

Facebook en Twitter hebben onlangs de eerste advertentienetwerken voor de rechter gesleept. Zo moest Adscend Media voor 100.000  dollar schikken met Facebook voor misleidende verwijzingen. Het bedrijf verdiende daar 1,2 miljoen dollar per maand mee. Twitter spendeert naar eigen zeggen 700.000 dollar aan het bestrijden van spam.

Sites als Pinterest weten de overlast nu nog minder goed aan te pakken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond