Deel dit artikel
-

‘Cloudflare in september naar de beurs’

Netwerkbedrijf Cloudflare plant aankomende september een beursgang in de VS tegen een waardering van 3,2 miljard dollar.

De onderneming uit Californië zou daartoe de relevante documenten hebben ingediend bij de beurstoezichthouder SEC. Die heeft ze nog niet publiek gemaakt. Uit dat soort S-1-documenten is onder meer af te leiden hoeveel geld men ongeveer wil ophalen, maar ook hoe het bedrijf afgelopen jaren financieel presteerde.

Cloudflare bestaat sinds 2009 en sec bekeken exploiteert het een netwerk van servers annex datacentra verspreid over de hele wereld. Via die servers worden verschillende soorten diensten aangeboden, variërend van DDoS-bescherming en Content Delivery tot DNS, domeinregistratie en serverless computing.

Vorig jaar was er ook al sprake van een beursgang, die begin 2019 zou plaatsvinden, maar het tempo van dat proces ging om onbekende reden omlaag.

Het bedrijf heeft Europese kantoren in Londen, München en Lissabon. Tot op heden haalde het 332 miljoen venture capital op.

Foto: techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond