Deel dit artikel
-

CMG wil veilige m-commerce met Radicchio

Automatiseerder CMG gaat verder in de mobiele e-commerce. Het bedrijf heeft een intentieverklaring getekend om deel te nemen aan Radicchio . Dit is een wereldwijd samenwerkingsverband van een groot aantal bedrijven om te komen tot een dynamische, wereldwijde markt voor veilige draadloze e-commerce. CMG's belangrijkste wapenfeit op de mobiele markt is de introductie van de WAP Service Broker.

Radicchio bestaat inmiddels uit Schlumberger, Texas Instruments, Lucent, Mastercard International, VeriSign, Visa International en Vodaphone AirTouch. Het is in september 1999 opgericht door door Sonera SmartTrust, GemPlus en EDS, met steun van Ericsson.

Reden voor CMG om in de samenwerking te stappen is ondermeer de vorming van een Public Key Infrastructure (PKI) voor draadloze apparatuur en netwerken. CMG is van
mening dat standaarden voor PKI noodzakelijk zijn voor het succes van draadloze e-commerce en denkt via het lidmaatschap van Radicchio aan de totstandkoming hiervan mee te werken.
"Radicchio sluit aan bij de visie van CMG dat een algemene PKI-standaard noodzakelijk is om Wireless Commerce tot een succes te maken," zegt Rob Blans, Sector Director van CMG Finance. "We zien uit naar het lidmaatschap van Radicchio en het samen met de andere leden tot stand brengen van een veilige, draadloze omgeving."

CMG is nu vooral werkzaam binnen de Wireless Banking, met haar WAP Service Broker. Met de hulp van WAP is het mogelijk om interactieve en veilige diensten te ontwikkelen voor mobiele Internet-apparatuur. Wireless Banking biedt financiële service providers de mogelijkheid hun diensten beschikbaar te maken voor een WAP-telefoon.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond