Deel dit artikel
-

Compaq en Ricardo.nl starten gezamenlijke veilingsite

Compaq is samen met Ricardo.nl een online veiling gestart. Op een gezamenlijke site biedt Compaq tegen opbod restvoorraad, demonstratieapparatuur en oudere modellen aan. De veiling is zowel toegankelijk via de site van Compaq als via de site van Ricardo.nl.

Het initiatief voor de samenwerking komt van Compaq. Het bedrijf wilde zijn 'business partners' de mogelijkheid bieden om apparatuur te veilen via internet. Het voordeel is dat ze er een extra verkoopkanaal bij krijgen voor hun restvoorraad, demonstratieapparatuur en oudere modellen. Klanten kunnen producten goedkoper krijgen en hebben daarbij recht op de leveringsvoorwaarden van Compaq, waaronder bijvoorbeeld garantie op het product.

In Zwitserland werkt Compaq al samen met Ricardo.ch aan een soortgelijke veiling. Het aantal partners van Compaq dat eraan meedoet is kleiner dan in Nederland. Per week worden er in Zwitserland door de afzonderlijke partners 25 producten geveild, aldus Compaq. In Nederland rekent Compaq minimaal op een gelijk aantal, maar omdat er meer partners mee zullen doen zal het aantal geveilde producten hier hoger liggen, verwacht het bedrijf.

Hoeveel partners er mee doen is nog niet duidelijk, de inschrijvingen lopen nog. 'Business partners' kunnen zich aanmelden via het Compaq Connect extranet. Via dit extranet kunnen ze ook zelf bepalen op welk moment ze een product willen aanbieden.

Ook Bol Nederland werkt op een soortgelijke manier samen met Ricardo.nl. Via de site van Bol bestaat de mogelijkheid om naar de veilingsite van Bol door te klikken. Daarop worden producten van Bol en van Ricardo.nl aangeboden. Het aantal bezoekers aan de Bol Veiling wisselt sterk, zegt Daniël Ropers, ceo van Bol Nederland. "We gebruiken de veiling met name om onze bezoekers iets extra's te bieden en speciale producten, zoals gesigneerde boeken, aan te bieden. Als er een attribuut van een popster als Madonna geveild wordt liggen de bezoekersaantallen aanzienlijk hoger."

Amazon biedt de mogelijkheid aan bezoekers om hun boeken of cd's via de Amazon-veiling te verkopen. Bol Nederland denkt nog niet aan een dergelijke vorm. Ropers: "Het is niet het eerste waar we aan denken als we de gebruikers meer service willen bieden. We zullen eerder de mogelijkheden voor personalisering uitbreiden en het aanbod groter maken."

Deel dit bericht

1 Reactie

Eric Esselink

Deze 'veiling' van compaq is op dit moment gewoon een verkoopplaats voor Kender Thijssen Nederland voor verhuurde, en dus gebruikte, computer apparatuur. Ik vind de prijzen niet echt laag, dit kun je zelf ook nagaan op URL: ' http://2dehands.hardwaregids.nl' waar zo'n 9000 gebruikte computers en computer onderdelen staan.Het wordt pas echt interessant als Compaq (of een partner) zelf restpartijen gaat aanbieden die nog nieuw zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond