Deel dit artikel
-

Concurrentie voor huis-aan-huisfolders van Google

Google lanceert een nieuw advertentieformaat dat direct concurreert met de reclamefolders die we wekelijks in onze brievenbussen vinden. Dit moet het midden- en kleinbedrijf warm maken voor internetreclame.

De zogeheten Weekly Ads zijn letterlijk een digitale afdruk van de folders die wekelijks in miljoenen brievenbussen vallen. Grote adverteerders kunnen hun gedigitaliseerde krantjes met AdWords-reclame onder de aandacht brengen. Consumenten die op de advertentie klikken, gaan niet naar een webpagina maar een pagina als deze:

(klik groot)

De reclameoptie is net van start gegaan in Duitsland en is al live in Amerika. In Canada, Engeland of Frankrijk moet de markt nog even geduld hebben. Alhoewel dit typisch landen zijn waar Google ook de uitrol van nieuwe diensten buiten Amerika meestal begint, is nu alleen voor Duitsland gekozen.

In Duitsland werken Metro Cash & Carry en Real ermee. In Amerika onder meer Kohl’s en Macy’s.

Weekly Ads zijn enkel beschikbaar voor adverteerders die via AdWords minimaal een miljoen pageviews genereren per kwartaal. Ze worden getoond op basis van de zoekwoorden die iemand ingeeft, maar ook zijn locatie en interessegebieden.

Het ziet ernaar uit, dat de drempel van een miljoen in de loop van de tijd omlaag gaat. Dan komt het digitaal folderen ook in handen van de kleinere, lokaal adverteerders. Lokale digitale reclame faciliteren, is een van strategische speerpunten van Google.

Foto: Joost Bakker IJmuiden (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

FF

Dus een soort folders.nl?

Job

Ja idd

Nils

Job en FF..met het verschil dat mensen vanuit de zoekresultaten van Google naar de folders worden geleid en Folders.nl moet het hebben van vaste bezoekers op de website en via een wekelijkse nieuwsbrief. Google meer pull en Folders.nl meer push?

folders

Ik ben benieuwd welke kant het op gaat, Reclamefolder.nl doet overigens hetzelfde. Over 10 jaar geen papieren folders meer?

Marcel Batereck

Zal een keer tijd worden. Bijna 3 jaar verder, maar nog steeds een hoop papierrommel. K zag wel dat sommige gemeente inmiddels de brievenbus stickers gratis verzenden (http://brievenbussticker.nu/online-aanvragen-gemeenten/). Misschien dat dat iets helpt..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond