Deel dit artikel
-

ConsuWijzer begeleidt consument bij online aankoop

ConsuWijzer lanceert vandaag de nieuwe Online Shopscan die consumenten moet helpen om met meer zekerheid online te kopen. Uit onderzoek naar het gedrag van online consumenten blijkt dat bijna 40 procent van de online shoppers in Nederland niet goed weet hoe je kunt controleren of een webwinkel betrouwbaar is.

Ongeveer een op de zeven consumenten geeft aan dat hij of zij wel eens een probleem heeft ondervonden bij online aankoop. In 2012 waren er voor het eerst meer meldingen over webwinkels dan over fysieke winkels. Meldingen over problemen rond de levering werden ook bij ConsuWijzer het vaakst genoemd.

Uit onderzoek blijk dat Nederlandse consumenten over het algemeen veel vertrouwen hebben in de Nederlandse webwinkels. Een ruime meerderheid koopt frequent online. Een op de vier zelfs eens per twee weken of vaker.

Met name bij dure aankopen en bij aankopen bij onbekende webwinkels letten consumenten extra op de betrouwbaarheid van de webwinkel. Hoe ze dat kunnen vaststellen, weten ze vaak niet. Ze letten meer op praktische zaken als bijkomende kosten, levertijd of betaalmogelijkheden dan dat ze de betrouwbaarheid van de webshop zelf checken.

Aan de hand van vier eenvoudige stappen kunnen consumenten zich een oordeel vormen over het bedrijf achter de webwinkel. Zo kunnen consumenten met één simpele klik de ervaringen van andere consumenten met de webwinkel lezen of bij de Kamer van Koophandel nagaan of het bedrijf achter de webwinkel wel echt bestaat. Consumenten kunnen zo nog eenvoudiger en sneller zien met wie ze zaken doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond