Deel dit artikel
-

‘Conversie videodienst Quibi valt erg tegen’

Videodienst Quibi zou er niet in zijn geslaagd om gebruikers vast te houden die zich hebben ingeschreven voor een proefperiode. Het gros haakte begin juli af.

In de eerste drie dagen na de lancering kreeg Quibi 910.000 aanmeldingen. Sensor Tower schat dat nog geen 8 procent is gebleven, oftewel zo’n 72.000 gebruikers.

Disney Plus deed het in dat opzicht veel beter. Van de 9,5 miljoen downloads van Disney zijn er 1 miljoen die betalen voor de dienst.

De dienst, die begin dit jaar met veel tam tam werd gelanceerd op de vakbeurs CES in Las Vegas, is vooral bedoeld om ‘verloren momenten’ in een drukke werkdag te veraangenamen met korte video’s voor smartphones, maar het gros van de Amerikaanse consumenten zat eerder dit jaar vanwege corona thuis en keek liever Netflix.

Het is geen geheim dat de lancering van de videodienst niet naar wens is verlopen. De app was in maart weliswaar al 3,5 miljoen keer gedownload, maar de 1,3 miljoen actieve gebruikers waren niet de aantallen waarop topman Jeffrey Katzenberg gehoopt had.

Quibi weerspreekt overigens de bevindingen van Sensor Tower. Het bedrijf zegt dat de app 5,6 miljoen keer is gedownload en de conversie boven het gemiddelde ligt, zonder in detail te treden.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond