Deel dit artikel
-

Coronavirus treft ook de techwereld

Steeds meer techbedrijven ondervinden de gevolgen van het coronavirus, niet in de laatste plaats omdat een deel van de productie in China plaatsvindt.

Google heeft al zijn kantoren in Beijing, Guangzhou en Shanghai tijdelijk gesloten, ook zijn maatregelen genomen voor de kantoren in Hong Kong en Taipei. Google diensten mogen niet worden aangeboden in China, maar het bedrijf heeft wel onderzoeksactiviteiten op het vasteland. In Taiwan werken 2000 voormalige HTC technici voor Google.

Tesla heeft uit voorzorg zijn fabriek in Shanghai gesloten, waardoor de productie van Model 3 mogelijk vertraging oploopt.

Facebook, Razer en LG hebben Amerikaanse werknemers een reisverbod naar China opgelegd. Facebook is net als Google verboden in China, maar heeft er wel kantoren, onder meer voor de productie van Oculus headsets.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers erkende CEO Tim Cook dinsdag dat ook Apple negatieve gevolgen ondervindt van het virus. Drie Apple Stores in China (in Qingdao, Fuzhou en Nanjing) zijn inmiddels gesloten. Sommige fabrieken zijn tot 10 februari gesloten op advies van de overheid. Ook mogen Apple werknemers voorlopig niet naar China reizen. Analisten denken dat als gevolg van de crisis de aanstaande 4,7 inch iPhone zal worden vertraagd, evenals nieuwe versies van de iPad Pro en MacBook Pro.

Het Mobile World Congress in Barcelona gaat eind februari gewoon door, hoewel daar veel Aziatische bedrijven op de beursvloer staan.

Ook de online reisindustrie merkt de gevolgen. Reiskoepel ANVR adviseert alle China-reisorganisaties tot eind februari geen vluchten meer naar dit toeristenland uit te voeren. Voor KLM zou een vliegstop van Schiphol naar China, één van de belangrijkste bestemmingen van de maatschappij, een enorme miljoenenstrop beteken.

De BBC meldt vanochtend dat er 7711 infecties zijn geregistreerd in alle Chinese regio.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond