Deel dit artikel
-

Correcties op Emerce 100

In de grote hoeveelheid feiten en cijfers die terug te vinden zijn in de Emerce 100 voelt de spreekwoordelijke zetduivel zich uiteraard goed thuis. Hieronder volgen enkele aanpassingen op de gedrukte tekst.

  • Op pagina 21 eindigt het verhaal over e-commerce met een opsomming van de betaalmethoden die verdwijnen nu de banken hebben besloten tot de betaalstandaard 'Ideal'. Daarin wordt per abuis ook Minitix van de Rabobank genoemd. Deze betaalmethode (nummer 1 in de categorie E-commerce binnen de Emerce 100) blijft echter bestaan.

 

  • Bij de nummers 30 en 41 uit de lijst is bij de omschrijving van de categorie een deel van het woord weggevallen. Er staat ’website’, dit moet zijn ’websitemanagement’

 

  • Bij de verantwoording op pagina 7 is vergeten te vermelden dat het onderzoek is uitgevoerd door VNU Research & Analysis

 

  • De top 10 Online marketing op pagina 15 bevat in de ranglijst voor Service een fout. De rangschikking op basis van Kennis, Prijs en Product verandert niet, hetzelfde geldt voor de top 10 op basis van al deze criteria en de posities van de bedrijven voor Online marketing in de top 100. De juiste top 10 op het gebied van Service is:

 

Service
1 Google
2 HotSMS
3 WebAds
4 Netdirect
5 Adlink
6 Medialand.nl
7 .bone
8 PPGH/JWT-Colors
9 Veritate
10 TBWA/Interaction Company

 

 

  • Bij het artikel over Websitemanagement (pagina 36) is per abuis een andere top 10 geplaatst. De top 10 van Websitemanagement volgt alsnog hieronder:

 

Totaal Kennis Prijs Product Service
1 Nedstat Nedstat Nedstat Data Distilleries/SPSS Nedstat
2 Data Distilleries/SPSS Data Distilleries/SPSS e-Office Nedstat Data Distilleries/SPSS
3 e-Office MetrixLab Data Distilleries/SPSS e-Office e-Office
4 Design IT Design IT Design IT Design IT Design IT
5 MetrixLab e-Office Q-go MetrixLab MetrixLab
6 Q-go Q-go MetrixLab Q-go Q-go
7 GX GX GX GX GX
8 Aduna Aduna Momac Kobala (WiseGuys) Moniforce
9 Fredhopper Moniforce Gamepoint Aduna Howards Home
10 Moniforce Momac Aduna Moniforce Momac

Bij de rangschikking is uitgegaan van minimaal 50 beoordelingen (N=50). Bij deze categorie voldeden alleen de bovenste vier bedrijven aan deze eis. De overige bedrijven hebben een lagere respons, waarbij de onderste vier minder dan 30 beoordelingen hebben gehad.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond