Deel dit artikel
-

Crowdfundingplatform Gambitious van start

Crowdfundingplatform Gambitious hoopt vanaf vandaag met zowel donaties van enthousiaste fans als geld van investeerders voortaan jonge gamestudios en ervaren gamedesigners aan te trekken.

In tegenstelling tot andere crowdfundingplatformen is het al enige tijd terug aangekondigde Gambitious (gevestigd in Amsterdam) specifiek ontwikkeld voor de gamesindustrie. Het platform wil investeren in games ‘inzichtelijker en veiliger’ maken.

Gambitious wordt geleid door een aantal gameveteranen. CEO Paul Handraets organiseerde in de Benelux onder meer de Gameexpo en de GAME FACTs show voor TMF/MTV. Andere leden van het management team zijn Andy Payne (Mastertronic) en Harry Miller en Mike Wilson (Devolver Digital). Adviseurs zijn onder meer Colin Dupre (Gaika) en Greame Struthers (voorheen Virgin Interactive).

Fans kunnen projecten ondersteunen door geld te doneren in ruil voor game-specifieke beloningen zoals bijvoorbeeld de game zelf, T-shirts of concept art. Daarnaast kan men aandelen kopen. Hoewel de ontwikkelaar in alle gevallen het intellectueel eigendom behoudt, delen alle investeerders in het succes van de game.

Gambitious is opgericht met steun van Symbid, een equity-based investeringsplatform dat sinds kort verbonden is aan de incubator van ESA in Noordwijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond