Deel dit artikel
-

Crowdsourcingplatform Slechtedekking.nl offline

De Consumentenbond trekt na een goed half jaar de stekker uit Slechtedekking.nl. De poging om met het publiek de dekkingskwaliteit van mobiele netwerken te meten werkt niet.

Daarmee lijkt een einde te komen aan iets dat in augustus 2008 van start ging als particulier initiatief. Kort na de zomer van 2011 nam de bond het project over. De gedachte was om met tienduizenden betrokken burgers de dekkingskwaliteit van de mobiele netwerken te meten.

De consumentenorganisatie geeft aan: ‘De meetgegevens werden al snel geïnterpreteerd als een oordeel van de Consumentenbond. Na gesprekken met TNO, ontwikkelaars en op basis van de tot nu toe verzamelde data moeten we concluderen dat het ons vooralsnog niet gaat lukken om een uitspraak te doen over de kwaliteit van mobiele netwerken.’

Slechtedekking.nl was een website die leidde naar mobiele apps die men kon installeren. Gebruikers ervan lieten de app op hun telefoon met een druk op de knop het GSM-signaal meten en terug rapporteren aan de site. Tot september vorig jaar zou de site zo’n twee miljoen meldingen hebben verwerkt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond