Deel dit artikel
-

Curator: Ruzie aan de top leidde tot ondergang Ronin

Onenigheid tussen bestuurders over de bedrijfsvoering is de belangrijkste reden dat designbureau Ronin failliet is gegaan. Dat schrijft de curator in zijn eerste verslag. Ronin maakte digitale marketing content en ‘digital experiences’ voor veelal grote merken.

Ronin werd in 2017 opgericht door vier partners, die ieder bestuurder waren en de aandelen hielden. De laatste jaren werd vooral werk werd gedaan voor enkele specifieke klanten, waar Ronin financieel dan ook afhankelijk van werd.

In 2023 had het bedrijf nog een omzet van 2,7 miljoen euro en draaide men ruim 2 ton winst.

In 2023 is een geschil ontstaan tussen de bestuurders over de bedrijfsvoering. Eind 2023 is besloten om niet gezamenlijk verder te gaan. In 2023 zijn drie van de vijf aandeelhouders uitgekocht door de resterende twee bestuurders/aandeelhouders.

Het geschil is volgens de bestuurders zelf de bedrijfsvoering niet ten goede is gekomen. Daarnaast heeft één van de twee grootste klanten G Star eind 2023 laten weten het contract niet te verlengen voor 2024. Er is ook een aantal belangrijke werknemers weggegaan.

De bestuurders hebben eerst nog gepoogd om de onderneming af te schalen en kosten te besparen, onder andere door met de verhuurder in overleg te treden over vroegtijdige beëindiging van de huurovereenkomst. De kostenbesparingen bleken echter niet voldoende; de bestuurders hebben daarom op 25 april 2024 het faillissement van Ronin aangevraagd.

Foto: Sven Brandsma, Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond