Deel dit artikel
-

Dashlane opent kantoor in Lissabon

Softwarebedrijf Dashlane, maker van de gelijknamige wachtwoordbeheerder, opent een kantoor in Lissabon om vanuit daar internationale groeiplannen uit te voeren.

De Portugese hoofdstad wordt het derde kantoor van de Amerikanen uit New York. Eerder openden ze al een buitenlandse kantoor in Parijs.

In Lissabon komt ongeveer veertig man personeel te zitten komend anderhalf jaar. Zij werken aan de software en de klantenservice.

Behalve een strategische keuze kan het ook een financiële keuze zijn geweest voor Portugal te kiezen. Lissabon wil zich internationaal profileren als start-uphub en fêteert techbedrijven enthousiast. The Web Summit, bijvoorbeeld, kreeg net een toezegging van 110 miljoen euro om in de komende tien het congres daar te organiseren.

Of en hoe het negen jaar oude bedrijf financieel profiteert is niet bekendgemaakt.

Dashlane maakt software om wachtwoorden mee te beheren op computers en telefoons. Gebruikers kunnen gratis tot vijftig wachtwoorden op één apparaat bewaren en raadplegen. Wie meer wil, betaalt daarvoor iets meer drie euro per maand. Concurrenten zijn bedrijven als 1Password, Keepass en LastPass.

Foto: tuncay (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond