Deel dit artikel
-

De week in mobile: veel nepdiensten

Niet veel nieuws onder de zon, wel een degelijke voortzetting van de bouw van luchtkastelen. Kijk maar eens naar IPDrum dat doet alsof het mobiele telefoons naar Skype kan poorten, niet waar, het maakt van je mobiele telefoon een computer telefoon. En dan de zogenaamde navigatieservice van GetMeThere, onzin je hebt echt een GPS ontvanger nodig. Telefoons worden nog vooral gebruikt om te telefoneren.

IPDrum, een Zweeds VOIP bedrijfje, heeft met veel bravoure aangekondigd dat zij een systeem heeft weten te ontwikkelen zodat een bestaande mobiele telefoon gebruikt kan worden met VOIP. Wat blijkt nu als je even doorleest op de site van IPDrum zelf: ze hebben een kabeltje ontwikkeld en wat software zodat je een mobiele telefoon aan een computer kunt hangen en dan kan Skypen. Niks bijzonders en bovendien maak je van je mobiele telefoon een vastelijn telefoon. 
 
Satelliet-navigatie voor de mobiel

GetMeThere.co.uk, een uitgebreide routeplanner website, heeft een satelliet navigatie service geïntroduceerd. Het programmaatje is gratis te downloaden via de website van GetMeThere. Gebruikers betalen per bestemming die ze invoeren en is beschikbaar voor Windows en Symbian telefoons. Oh, gebruikte telefoons dienen wel een GPS ontvanger te hebben. Oeps. 
  
Telefoon voor bellen en niets anders


Ik vind het eigenlijk niet meer kunnen dit soort berichten, maar omdat er vandaag zoveel drukte om wordt gemaakt hier toch het bericht: maar 17% van de Engelsen gebruikt hun telefoon voor iets anders dan bellen. Misschien spectaculair maar toch valt er zo makkelijk bezwaar te maken tegen dit soort onderzoeken: is het niet tegen de gebruikte steekproef dan is het vaak wel tegen de vraagstelling die suggestief of ambivalent is.

Voor meer ontwikkelingen op mobiel gebied: zie http://mobile.emerce.nl

Deel dit bericht

1 Reactie

henk

De ipdrum functionaliteit gaat iets verder dan een kabeltje. Je mobieltje (een oude zoals zij stellen) kan doorverbonden worden met een andere mobielnummer. Als je dan een abonnement hebt waar het gratis bellen is tussen bepaalde nummers of naar abonnees van dezelfde provider kan je dus via skype gebeld worden zonder dat het kost zonder kabel…. Volgens mij is dat het nieuws en niet de kabel..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond