Deel dit artikel
-

eDay: Deezer wint Emerce Best European Startups 2013

Tijdens Emerce eDay is zojuist bekendgemaakt dat de Franse online muziekdienst Deezer is uitgeroepen tot de winnaar van Emerce Best European Startups 2013. Het in 2007 opgerichte Deezer is een website om muziek te streamen, met meer dan 30 miljoen subscribers en maandelijks ruim 10 miljoen actieve gebruikers in zo’n 190 landen wereldwijd.

Nummer twee is de van oorsprong Britse bezorgservice Shutl, gestart in 2009. Het bedrijf dat prat gaat op zijn snelle manier van bezorgen – het record staat op net iets onder de veertien minuten – is sinds begin dit jaar ook actief in tal van grote steden in Noord-Amerika. En werkt samen met tal van grote spelers op retailgebied.

Het in 2010 opgerichte Duitse mytaxi is verkozen tot de nummer drie. Deze taxi-app maakt een taxicentrale overbodig. Consumenten bestellen direct hun rit bij de chauffeur, die op zijn beurt een vergoeding geeft aan mytaxi.

De top tien bestaat uit:
1. Deezer (2007, Frankrijk, muziekportal)
2. Shutl (2009, UK, bezorgdienst)
3. mytaxi (2010, Duitsland, taxiservice)
4. Improve Digital (2008,, Nederland, RTB)
5. Wunderlist (2010, Duitsland, online organizer)
6. SumUp (2011, UK, mobile payment)
7. Ostrovok (2011, Rusland, hotel boekingssite)
8. Peak Games (2010, Turkije, social gaming)
9. Tictail (2011, Zweden, e-commerceplatform)
10. Mister Spex (2007, Duitsland, online brillenwinkel)

De lijst is voor het tweede jaar samengesteld door de redactie van Emerce met input van VC’s, M&A-specialisten, bankiers en journalisten uit heel West-Europa. Criteria zijn: startup moet HQ in EU hebben, minimaal zo’n twee miljoen euro omzet hebben en mogen maximaal zes jaar oud zijn.

De lijst laat zien welke startups upcoming zijn en een grote potentie hebben; hoe hoger op de lijst des te groter de potentie is. Het gaat hierbij om ‘nieuwe’ startups die nog niet eerder in de toplijst hebben gestaan. Dit om te voorkomen dat er jaarlijks een lijst met nagenoeg dezelfde namen uitrolt. De Emerce Best European Startups is een terugkerende award en wordt volgend jaar wederom op Emerce eDay uitgereikt.

Deel dit bericht

4 Reacties

Oli4B

Een startup van maximaal 6 jaar oud, klinkt als een peuter van 12 jaar oud.

Ronald ter Voert

@oli4B: Startups moeten de status quo challengen, experimenteren met nieuwe producten, verdienmodellen, etc. Daar hebben we een max van zes jaar aan verbonden. Als een startup ouder is, is het businessmodel vaak al uitgekristalliseerd.

Ralph

@ Ronald,

Nog een keer het bericht van Oli4B lezen… Wat hij bedoelt is dat je bij 6 jaar al ver de Startupfase voorbij bent. Ik denk ook dat het max. 3 jaar moet zijn.

Daarnaast staat Deezer volledig in de schaduw van Spotify. Rare winnaar dus.

Gijs Vroom

@Ralph

3 jaar is in onze opinie te kort, veel business bewijst zich pas in 4 a 5 jaar. Vandaar de huidige grens.

Klopt van Spotify, maar de regel is dat een bedrijf niet twee jaar achter elkaar in de lijst mag staan. Vorig jaar stond Spotify er al in. Net als onder andere SoundCloud, Adyen, Criteo, WeTransfer en iZettle. De regel is om te zorgen dat de lijst fris blijft….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond