Deel dit artikel
-

Den Haag: 802 miljoen voor onderzoek kennisinfrastructuur

Vijf Nederlandse ministeries hebben 802 miljoen euro beschikbaar gesteld voor onderzoek dat de kennisinfrastructuur versterkt. Projectvoorstellen moeten voor 17 februari 2003 zijn ingediend. Onder meer projecten op de gebieden ICT, duurzame systeeminnovaties en biotech maken een kans.

Den Haag opende woensdag de tender Besluit subsidies investeringen kennisinfrastructuur (Bsik) . Doel ervan is "het versterken van de kennisinfrastructuur door hoogstaande wetenschappelijke onderzoeksprojcecten met een belangrijke maatschappelijke impact", aldus een verklaring.

Vijf ministeries – waaronder Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen – hebben in totaal 802 miljoen euro beschikbaar gesteld. De minimale projectgrootte is 5 miljoen euro en het project moet binnen vier jaar afgerond zijn. De subsidie kan maximaal 50 procent van de projectkosten bedragen.

De projecten moeten volgens Den Haag "economische en maatschappelijk van belang zijn" en er moet "duidelijk sprake zijn van kennisverspreiding en – overdracht aan derden". De Bsik-subsidie, de opvolger van ICES/KIS-3, wordt toegekend aan projecten op de kennisgebieden ICT, ruimtegebruik, duurzame systeeminnovaties, microsysteem- en nanotechnologie en tenslotte gezondheids-, voedings-, gen- en biotech-doorbraken.

Senter , het agentschap van Economische Zaken, doet de intake van de programma's. Daar kunnen ook, tot 17 februari 2003, projectvoorstellen worden ingediend. Die zullen vervolgens worden beoordeeld door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en instanties als het CPB, SCP en een Commissie van Wijzen. Najaar 2003 worden de namen van de begunstigden bekend gemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond