Deel dit artikel
-

Fors deel omzet SAP uit cloud

Een substantieel deel van de omzet van het Duitse SAP, gespecialiseerd in zakelijke software, komt uit de cloud. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die vandaag werden gepubliceerd. Het cloud-onderdeel droeg in het derde kwartaal 63 miljoen euro bij aan de totale omzet van 3,95 miljard.

SAP boekte in het derde kwartaal zestien procent meer omzet. De winst na belastingen kwam uit op 618 miljoen euro, wel fors lager dan de 1,25 miljard die een jaar eerder werd geboekt. De meeste winst werd behaald in Noord-Amerika en China. In Europa zat echter weinig beweging voor SAP.

Het bedrijf blijft optimistisch over de toekomst. Men verwacht dat de verkoop van software en softwarediensten dit jaar met 10,5 tot 12,5 procent zal stijgen. Maar de belangrijkste inkomstenbron moet de cloud gaan worden. Eerder dit jaar nam SAP hiertoe het Amerikaanse Ariba en SuccessFactors over. Samen goed voor 800 miljoen dollar aan omzet op jaarbasis.

Door de hoge investeringen maakt SAP nog geen winst op zijn cloudactiviteiten. Maar rond 2015 verwacht men hieraan twee miljard euro te verdienen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond