Deel dit artikel
-

Digital Island bouwt met partners aan mondiale streaming media

Digital Island , een e-Business netwerkleverancier gaat voor de ontwikkeling van streaming media in zee met Compaq , Intel en Microsoft . Het bedrijf wil met hun hulp tot 7,5 miljoen gelijktijdige media streams aanbieden. De drie reuzen investeren 45 miljoen dollar in Digital Island.

Johan Meulekamp, regional manager van Digital Island voor Noord-Europa: "We zijn ons toe gaan leggen op het streaming netwerk in november vorig jaar. Eind dat jaar gingen we samenwerken met Inktomi en Sun . We hebben ook LiveOnline.net overgenomen. We hebben nu de netwerken en de mensen die de content verzorgen."

"We bieden deze diensten aan bedrijven die een streaming network willen toepassen; consumenten en bedrijven die live video's willen laten zien. Daar hebben we de middelen voor; een privé wereldwijd netwerk. Onze klanten kunnen in real-time reportages op het hele net laten zien. American Express bijvoorbeeld organiseert elke maand een live-concert om zijn kaarten te promoten en dat is gewoon op het internet te zien."

Streaming media kan op dit moment op een grote populariteit rekenen. Meulekamp erkent dat zijn bedrijf enigzins laat is met het introduceren van het streaming network. "Gezien de vraag naar de diensten die we aanbieden, hadden we eerder op de markt moeten komen. Maar wij bieden streaming media aan op mondiale schaal; het is overal ter wereld te zien op het internet."

Meulekamp vindt het netwerk betrouwbaar. "Ons privé netwerk biedt de mogelijkheid aan onze klanten om op een veilige manier transacties te doen op het internet."

Volgens een onderzoek van Jupiter Communicatie zal de waarde van streaming media op mondiaal niveau groeien van US$ 78 miljoen in 2000 naar US$ 2.5 miljard in 2004. De verwachting is ook dat streaming netwerken voor een enorme bloei zal zorgen in zakelijke sectoren; entertainment, financiën en uitgeverijen.
Ook Streaming Media had een interview met Meulekamp.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond