Deel dit artikel
-

DoCoMo ziet enorme groei 3G-telefonie

NTT DoCoMo heeft in februari een recordaantal abonnees voor zijn 3G-diensten erbij gekregen. Cicrca 37.000 Japanners namen in die maand een abonnement op FOMA. De groei werd vooral veroorzaakt door de introductie van twee nieuwe type telefoons.

NTT DoCoMo bracht in februari twee nieuwe type mobiele telefoons op de markt, van respectievelijk Fujitsu en NEC. De toestellen zijn kleiner, hebben batterijen die langer meegaan en zijn goedkoper. Later deze maand wil de Japanse telefoongigant samen met Panasonic Mobile Communications nog een 3G-toestel uitbrengen.

Een optimistisch DoCoMo mikt, door het succes van de nieuwe toestellen, op 320.000 3G-abonnees voor het eind van deze maand. Eind vorige maand waren dat er 191.500. De groei kreeg afgelopen februari een flike impuls doordat de 3G-FOMA-dienst in één maand 37.000 nieuwe abonnees mocht verwelkomen. Dat is een record voor het telefoonconcern.

Lange tijd na de introductie van 3G door DoCoMo in oktober 2001 wilde de dienst maar niet aanslaan. Dat kwam volgens The Wall Street Journal vooral doordat de telefoons te zwaar waren en de batterijen te snel uitgeput. DoCoMo , dat zijn aandeel in KPN Mobile vorig jaar fors verkleinde, telt in totaal 43,2 miljoen mobiele abonnees, waarvan 36,9 op i-Mode.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond