Deel dit artikel
-

Domeinnaammarkt blijft groeien door corona

Bijna geruisloos passeerde het aantal .nl-domeinnamen in mei de 6,2 miljoen, meldt domeinbeheerder SIDN. Begin 2020 stond de teller nog op 5,9 miljoen. Die groei lijkt op het eerste gezicht niet heel indrukwekkend, maar binnen de .nl-zone worden jaarlijks ruim 800.000 domeinnamen weer opgeheven. Om een groei van 150.000 domeinnamen per jaar te bewerkstelligen zijn dus een miljoen nieuwe registraties nodig.

Uit eigen onderzoek van medio 2020 bleek dat 100 procent van de startende ondernemers online startten. Ook hier speelde de noodzaak als gevolg van de lockdown, maar eenmaal online gestart bleek de eigen website een prima bron van leads.

Door de coronamaatregelen gingen vooral lokale en regionale ondernemers online. Veel consumenten keken voor hun aanschaf meer dan ooit in de buurt.

Veel groothandels die tijdens de lockdown niet of beperkt aan bedrijven konden leveren, hebben een direct online verkoopkanaal onder whitelabel geopend of zijn gaan verkopen via platforms. In veel gevallen met succes.

Doorgaans zijn de zomermaanden en januari momenten waarin ondernemers hun domeinnaamportfolio evalueren en ongebruikte namen opheffen. Dit gebeurt steeds minder. Wellicht ook, omdat steeds meer ondernemers zich realiseren dat een ongebruikte domeinnaam nog steeds waarde vertegenwoordigt of na opheffing misbruikt kan worden.

Nederland is zeker geen uitzondering. Verisign, het bedrijf achter .com, verwacht over 2021 een nettogroei van 5 procent. De groei van .com is volgens SIDN een goede indicatie voor de groei van de gehele domeinnaambranche.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan Jaap

Ehm, domeinregistraties koppelen aan bedrijven oprichten is wel heel vlak. Er worden tegenwoordig veel meer domeinen geregistreerd als gemakje ergens bij. Een aantal makelaars registreert per huis in de verkoop al http://www.straannaam123.nl per adres. Daarnaast allerlei namen, merken, combinaties en dat soort registraties gebeuren denk ik meer dan de nieuwe bedrijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond