Deel dit artikel
-

Doorstart voor URmusic

URMusic gaat verder onder de naam EuropeanMusician.com . De online muziekinstrumenten-winkel kwam in september in het nieuws als eerste mislukking van Twinning. De overheidsincubator ging niet mee in een tweede financieringsronde.

De heibel rond URMusic viel samen met het openbaar worden van een evaluatie van Twinning door Booz Allen & Hamilton en KPMG. Daarin werd forse kritiek geuit op het toezicht op de participaties.

De situatie rond URMusic leek illustratief voor de problemen, zij het dat URMusic in de rapporten niet met name werd genoemd. Inmiddels zouden de problemen zijn verholpen, aldus minister Jorritsma in een brief aan de Kamer . Jorritsma wil Twinning in zijn geheel verkopen.

EuropeanMusician.com is een nieuwe BV. De BV URMusic is volgens eigenaar Joep Egmond niet failliet, maar zal op termijn waarschijnlijk geliquidieerd worden. Egmond financiert de nieuwe BV zelf met behulp van een informal investor.

EuropeanMusician.com is een webshop met voornamelijk elektronische muziekinstrumenten voor de Europese muzikant. De site moet in de loop van deze week operationeel worden.

Joep Egmond: "Ik had al heel veel klaarliggen. Dat is nu in een een nieuwe shopomgeving geplaatst." In het oorspronkelijke plan zou er ook een community aan de shop worden gekoppeld. Dat wordt nu overgelaten aan bestaande muzikantencommunities. Egmond: "We gaan puur als e-commerce bedrijf verder. De marketing willen we via affiliates op gang brengen."

URMusic was een spin off van de muziekwinkel Musica Music Center in Eindhoven. De winkel is gestopt, en het pand verkocht. Joep Egmond is nu midden in Eindhoven gaan zitten in een kleinere winkel die vooral als showroom voor de 'hotte' producten moet functioneren. Ook de logistieke afhandeling van de online bestellingen wordt de komende maanden nog vanuit de winkel gedaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond