Deel dit artikel
-

Download

Er is meer dan genoeg te downloaden van internet, maar wat is goed genoeg om binnen te halen? Onze downloaddeskundigen zochten het uit en schreven het op. Kijk op www.emerce.nl/download/ voor hypertext links.

eFax.com
(Windows en Mac) Gratis fax/voice to e-mail service. Vergelijkbaar met XOIP (www.xoip.nl): inschrijven levert een gratis (Amerikaans of Brits) telefoonnummer op voor faxberichten en voicemails die worden doorgestuurd naar een e-mailadres. Berichten bekijken kan alleen met eFax Messenger: een kleine, snelle en gratis viewer met banner.
eFax Plus ($ 4,95 per maand) biedt een extra nummer, de mogelijkheid faxberichten via het Internet te versturen, een notificatie voor mobiele telefoons en de mogelijkheid om berichten vanaf WAP-telefoon of PDA door te sturen naar het dichtstbijzijnde faxapparaat. Aanvullend is er de Web Toolkit (om te faxen vanaf een webpagina, en eFax Corporate (voor grootschalig gebruik in een bedrijf).

Babylon
(Windows) Tolk, woordenboek en converter in een. Ondersteunt twaalf talen (ook Nederlands) en vertaalt on the fly, in ieder programma (ook te beluisteren dankzij text-to-speech). Babylon legt moeilijke woorden uit, weet hoe laat het is in de rest van de wereld, kan allerlei maten omzetten (bijvoorbeeld inches naar centimeters) en wisselkoersen berekenen. Werkt met een groot aantal partnerships, van New York Times tot Telegraafnet.

iChoose
(Windows) Vlak voor een aankoop bij een (Amerikaanse) webwinkel neemt iChoose (gratis) een kijkje bij de concurrentie. Is het gewenste product elders goedkoper, dan trekt iChoose aan de bel. Het programma houdt bij hoeveel geld er in totaal bespaard is.

EURO Converter
(Windows) Berekent wisselkoersen van een groot aantal valuta, waaronder de euro. De shareware-vergoeding van tien dollar rekent af met opstartscherm en vervelende banner. Enige nadeel: koersen met de hand instellen. Die staan op de website van OANDA , waar een online converter een prima concurrent is van de EURO Converter.

Euro Assistant Pro
(Macintosh) Zelfde principe als de EURO Converter voor Windows, maar deze veelzijdige converter werkt met actuele koersen die het live doorkrijgt van OANDA.com en kan twaalf koersen tegelijk tonen. Demo werkt vijftien dagen. Prijs: $ 15.

R U Sure?
(Windows) Shopping agent vergelijkbaar met iChoose. Maakt gebruik van online shopping bot/prijsvergelijker R U SURE. Werkt net als iChoose automatisch en geeft bovendien verzendkosten en beschikbaarheid weer. Met auction tracker, oftewel een veiling volger.

MacHeadlines
(Macintosh) Ticker met nieuws, sport en beursinformatie in headlines. De 'Lite' versie gaat niet verder dan elf standaard ingestelde bronnen. MacHeadlines Pro ($ 19,95) gaat veel verder.

Speaking Calendar
(Windows) Sprekende kalender. MsAgent Max vertelt wat er op de agenda staat.

WeatherTracker
(Windows en Macintosh) Biedt uitgebreide weerinformatie en -verwachtingen voor duizenden lokaties over de hele wereld.

EntryPoint
(Windows) Soort uitgeklede opvolger van het mislukte PointCast (de makers van EntryPoint kochten www.pointcast.com ). EntryPoint is niet veel meer dan een ticker met nieuws (van onder andere New York Times, CNN en E! Online) en beursinformatie. Houdt rekening met persoonlijke instellingen.

zap.to/PowerSM
(Macintosh) Verstuurt SMS-berichten ongeacht het type Internet-verbinding. Eerst aanmelden bij www.mtn sms.com . Na twintig SMS-jes kost PowerSMS 15 dollar.

Guru Net
(Windows) Een Instant Expert: woordenboek, thesaurus en ecyclopedie in één. Werkt zoals Babylon: wijs in een willekeurig programma een woord aan en Guru Net legt uit. Gaat het bijvoorbeeld om 'Microsoft', dan komt Guru Net met bedrijsinformatie, nieuws en de aandelenkoers.

WinWAP
(Windows) Browser om wappagina's op de pc te bekijken (dertig dagen demo, daarna $ 35). Gratis alternatieven op www.ccwap.com , www.unimobile.com en www.m3gate.com .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond