Deel dit artikel
-

Drie miljoen .eu-domeinnamen geregistreerd

De driemiljoenste .eu-domeinnaam is geregistreerd, tweeëneenhalf jaar na de start van dit top level-domein.

Het .eu-domeinnaam is het negende meest populaire ter wereld. Welke naam er is geregistreerd is niet bekend, wel dat het een Duitse burger is die de domeinnaam heeft aangevraagd.

Viviane Reding, EU-commissaris voor Informatiemaatschappij en media. Is vooral ‘blij’ dat een toenemend aantal kleine en middelgrote ondernemingen .eu beschouwen als onderdeel van hun bedrijfsidentiteit.

Sinds de oprichting in 2006 is het aantal registraties voor .eu-domeinen gestaag gestegen.

Het .nl-domein is het op drie na grootste landendomein ter wereld. Afgelpen zomer werd hier de grens van drie miljoen doorbroken. In vergelijking met eu werd er beduidend langer over gedaan om dit aantal te behalen. De allereerste geregistreerde .nl-domeinnaam was cwi.nl op 1 mei 1986. Deze is nog steeds actief.

In totaal zijn er wereldwijd 250 landendomeinen. Met 3 miljoen registraties doe het nl-domeinnaam het niet slecht. Al moet het in Europa bijvoorbeeld .de (bijna 12,5 miljoen), .cn (bijna 13,4 miljoen) nog voor zich dulden als het om aantallen gaat.

De meeste .eu-domeinen zijn geregistreerd in EU-landen met het hoogste aantal inwoners en de hoogste internetpenetratie. Duitsland blijft aan kop met 30 procent, gevolgd door Nederland met 14 procent.

Bron foto: SideLong (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond