Deel dit artikel
-

Duitse jobportal ook naar Nederlandse markt

Hoewel de Nederlandse online vacaturemarkt al flink vol lijkt te zijn, komt het Duitse internetbedrijf Jobs & Adverts ook hierheen. Onder de naam Jobpilot is de site reeds van start gegaan, met een aanbod van 90.000 Europese banen. Afgelopen donderdag ging het bedrijf naar de beurs van Frankfurt.

"We zijn als speler relatief laat op de Nederlandse markt", erkent Wolfgang Rau, Vice President International Business. Toch moet dat het bedrijf niet hinderen; De Raad van Bestuur wil binnen twaalf maanden een Top drie-positie in Nederland innemen. De onderneming is marktleider in Duitsland en is inmiddels actief in 16 landen.

Om die toppositie te bereiken, zal het bedrijf flink in de marketingbuidel tasten. Het overgrote deel van de fondsen dat beschikbaar komt na de beursgang in Duitsland wordt geïnvesteerd in marketing. Die beursgang heeft overigens minder opgeleverd dan gepland; onder druk van de malaise van de techfondsen vorige week, besloot het bedrijf de introductie koers met ruim tien euro te verlagen.

In Nederland zal de site het moeten opnemen tegen ondermeer Monsterboard , Jobnews , Clickwork en Intermediair en tal van andere vacaturesites..

De omzet van Jobs & Adverts AG bedroeg in 1999 10.1 miljoen Euro ten opzichte van 3.1 miljoen Euro in 1998. Volgens een studie van Computer Economics, zal het aantal banen dat op Internet wordt gezocht toenemen van 5 miljoen in 1999 tot 16 miljoen in 2002.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond