Deel dit artikel
-

Duitsland grootste markt voor Takeaway.com

Duitsland is sinds vorig jaar de grootste markt voor Takeaway.com in het aantal orders dat het helpt bezorgen voor restaurants. Meer dan veertig procent van alle orders die het het bedrijf verwerkt zijn op deze oostelijke markt.

Wat begon als een puur Nederlands bedrijf, Thuisbezorgd.nl, is ondertussen uitgegroeid tot de Europese marktleider in maaltijdbezorgingen vanuit restaurants. Een jaar geleden won CEO Jitse Groen de strijd om de Duitse markt toen hij Delivery Hero kocht. Wat dat concreet oplevert, blijkt uit de marktupdate die zijn bedrijf vanochtend gaf.

De overname van Delivery Hero levert een ruime verdubbeling (113%) op van het aantal orders in het hele jaar.

In Nederland lijkt de grootste groei achter de rug, dus Groen keek over de landsgrenzen om zijn geografische positie te verstevigen. Het bleek, dat Just Eat uit Engeland een perfecte aanvulling zou zijn. De bedrijven vulden elkaar geografisch perfect aan. Waar Just Eat een marktpositie had, had Takeaway die niet en andersom.

Met het winnen van de overnamestrijd met Prosus vorige week kan Groen weer vooruit kijken. De laatste jaarcijfers van Just Eat laten zien dat het bedrijf een forse groeistuip zal aanbrengen bij Takeaway. Just Eat leverde in 2018 221 miljoen orders uit (PDF). Takeaway haalde dat vorig jaar bij lange na niet.

Takeaway.com wil zich in 2020 steviger als merknaam vestigen en sponsort daarom het EK voetbal voor mannen dat deze zomer plaatsvindt.

Foto: George N (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond