Deel dit artikel
-

Duitsland houdt e-mailverkeer binnen eigen landsgrenzen

Deutsche Telekom garandeert dat binnenlands emailverkeer niet meer via buitenlandse servers wordt afgehandeld. Dat zie topman Tim Höttges afgelopen zondag in de krant Welt am Sonntag. Hij stelt wel voorwaarden aan deze toezegging.

Om deze belofte na te komen, moeten zowel zender als ontvanger klant van Deutsche Telekom zijn. Vanzelfsprekend moeten de klanten (zowel zender als ontvanger) wel gebruik maken van de mailservers van Deutsche Telekom. Als aan deze voorwaarden is voldaan, blijft het emailbericht tijdens verzending binnen Duitsland.

Tegenover de Welt am Sonntag toonde Tim Höttges zich teleurgesteld dat zijn voorstel om dataverkeer binnen Duitsland (of de Schengenlanden) af te handelen niet goed door het bedrijfsleven en de politiek is ontvangen. Dat kan mogelijk met kosten te maken hebben, omdat het vaak goedkoper is om de afhandeling van emailverkeer via het buitenland te laten verlopen. De zakelijke klanten van Deutsche Telekom hebben overigens wel de mogelijkheid om data via Europese routering te laten lopen.

Het voorstel van Tim Höttges komt na de onthullingen van Edward Snowden. Topman Tim Höttges wil graag Europese regelgeving voor databescherming die voor alle EU-landen geldt. Deze regelgeving moet voorkomen dat andere landen binnenlands emailverkeer straffeloos via het buitenland laten verlopen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond