Deel dit artikel
-

Deutsche Telekom blijft leuren met Scout24

Vijf investeringsbedrijven tonen interesse om Scout24 over te nemen van Deutsche Telekom. Het telecombedrijf wil dertig procent van het eigendom via een veiling verkopen.

Het was bedoeld ter diversificatie van de geldstroom bij Deutsche Telekom, maar de handel in rubrieksadvertenties blijkt toch echt geen kernactiviteit. Daarom probeert het sinds vorig jaar om Scout24 Group te verkopen, maar zonder succes. In het voorjaar stopten de pogingen om het bedrijf als geheel voor 1,5 tot 2 miljard te verkopen. Nu ligt een deel onder de veilinghamer.

De Financial Times meldt op basis van meerdere bronnen dat vijf partijen zich hebben gemeld om een belang van dertig procent te nemen in Scout24 Group. Dat zijn KKR, Apax, Hellman & Friedman en Silverlake. Dat zijn investeringsfondsen. Nummer vijf Axel Springer Classifieds is een uitgever. Die wil de hele handel overnemen.

Scout24 Group exploiteert in Europa een aantal specialistische advertentieportalen. In Nederland zijn dat Autoscout24 en Friendscout24. In Duitsland is Immobilienscout24 een van de grootst huizensites.

Mocht een van de investeringsbedrijven Scout24 kopen, dan zal deze zijn belang binnen een periode van drie tot vijf jaar weer willen verkopen.

Foto: Brian Clift (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond