Deel dit artikel
-

E Ink ontvangt eerste certificatie voor ‘net echt papier’

Het Taiwanese bedrijf E Ink is het eerste bedrijf dat een certificaat krijgt voor e-paper dat alle karakteristieken heeft van ‘gewoon papier’. Dit is een opmaat tot massale inzet van digitale schermen met internet, maar zonder een stekker.

Dat is de uitkomst van de certificering door TÜV Rheinland. Eind vorige week maakte de Duitse organisatie, wiens werk wereldwijd wordt erkend, het nieuws van E Ink bekend.

De partijen hebben samen twee jaar gewerkt aan de vraag welke kenmerken ‘net echt digitaal papier’ zou moeten voldoen. Daartoe ontwikkelden ze op basis van wetenschappelijke literatuur de zogeheten Paper Similarity Index (PSI). Dat is een gefundeerd ijkpunt.

Voor zijn nieuwe technologie Kaleido™ Plus scoorde E Ink 86 punten op een schaal van honderd. Voldoende voor om het Duitse keurstempel te kunnen ontvangen.

In de praktijk betekent dat dat er schermen gaan komen met 16 tinten grijs en 4.096 kleuren. Die kunnen worden gebruikt voor lees- en stripboeken, landkaarten, afbeeldingen en schilderijen maar bijvoorbeeld ook voor reclame en bewegwijzering.

E-paper is op de consumentenmarkt vooral bekend als drager van e-boeken, maar net zo goed ook als display met prijsinformatie in supermarkten. Het voordeel van dit soort digitale schermen is dat ze amper stroom verbruiken en de vertoonde boodschappen vanuit een centraal punt zijn te upaten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond